Νόμος 4339/15 - Άρθρο 41

Άρθρο 41: Επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το οποίο υπηρετεί σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, που εδρεύουν εκτός της ευρωπαϊκής ζώνης οικονομικής και νομισματικής ένωσης, μπορεί με επιλογή του να λαμβάνει το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, το οποίο δικαιούται, είτε σε ευρώ είτε στο νόμισμα της χώρας διαπίστευσης.

 

2. Οι υπάλληλοι του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας, οι δημοσιογράφοι, οι υπάλληλοι των κλάδων ή ειδικότητας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικός, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικός - Οικονομικός, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοικητικός - Λογιστικός και οι ειδικοί επιστήμονες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο εξωτερικό, είτε με μετάθεση είτε με απόσπαση, λαμβάνουν επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή και προσαυξήσεις για την κάλυψη των δαπανών στέγασης και των οικογενειακών βαρών, που αναλογούν στη θέση, στην κατηγορία και στο βαθμό τους σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες αποφάσεις για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών και με τις αντιστοιχίσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 34 και των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 40.

 

3. Σε περίπτωση συνυπηρέτησης συζύγων στο ίδιο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ή σε άλλη Υπηρεσία της ίδιας διπλωματικής αρχής της έδρας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας καταβάλλεται προσαύξηση για τη στέγαση και τα οικογενειακά βάρη μόνο σε εκείνον από τους συζύγους, που δικαιούται το μεγαλύτερο επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή.

 

4. Σε περίπτωση αναπλήρωσης του προϊσταμένου Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός καταβάλλεται στον αναπληρωτή το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή του προϊσταμένου.

 

5. Το δικαίωμα για την καταβολή του επιδόματος υπηρεσίας στην αλλοδαπή αρχίζει από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων, η οποία αποδεικνύεται με έγγραφη γνωστοποίηση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας προς την Κεντρική Υπηρεσία και παύει μετά από δέκα ημέρες από την παράδοση υπηρεσίας από τον υπάλληλο σε περίπτωση μετάθεσης ή λήξης της απόσπασης ή αποχώρησης από την Υπηρεσία λόγω ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση θανάτου του υπαλλήλου το δικαίωμα παύει τη δέκατη ημέρα από την ημερομηνία του θανάτου και σε περίπτωση παραίτησης από την ημέρα της παραίτησης.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.