Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο | | | Νέοι χρήστες | Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο. | Δημιουργία νέου λογαριασμού | | |
Σκοπός των ερευνών είναι η αποσαφήνιση - διερεύνηση των εδαφικών συνθηκών της υπό μελέτη περιοχής και ειδικότερα ο προσδιορισμός των γεωτεχνικών συνθηκών που επικρατούν στα επιμέρους προβλεπόμενα έργα.
Οι γεωτεχνικές έρευνες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μελετητικής διαδικασίας.
Οι έρευνες που θα γίνουν θα παρέχουν όλα τα στοιχεία του εδάφους που είναι απαραίτητα για τη σύνταξη των γεωτεχνικών μελετών που αναφέρονται σε:
α. Θεμελιώσεις τεχνικών έργων.
β. Έδραση επιχωμάτων.
γ. Ευστάθεια πρανών ορυγμάτων και επιχωμάτων (κλίσεις πρανών, τυχόν αναγκαίες αντιστηρίξεις, αναβαθμοί κ.λ.π.)
δ. Βελτίωση εδάφους.
ε. Ανάλυση κινδύνου ρευστοποίησης
ε. Καταλληλότητα προϊόντων εκσκαφής για την κατασκευή επιχωμάτων.
στ. Χαρακτηρισμός και κατάταξη εδαφικών στρώσεων που επηρεάζουν τη διαστασιολόγηση του οδοστρώματος.
ζ. Καταλληλότητα υλικών λατομείων προς εξεύρεση αδρανών για εργασίες σκυροδεμάτων, οδοστρωσίας. και σκληρών αδρανών για τη χρήση τους στην αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.
η. Καταλληλότητα υλικών δανειοθαλάμων για επιχώματα, στρώσεις έδρασης οδοστρωμάτων, στρώσεις εξυγίανσης και θεμελίωσης έργων, στραγγιστικές στρώσεις κ.λ.π.
θ. Υπόγεια Τεχνικά Έργα.
Οι ποσότητες και το είδος των ερευνών εξαρτώνται από την ποιότητα και το είδος του εδάφους, από την έκταση των χωματουργικών εργασιών, από το μέγεθος και τη σπουδαιότητα των έργων, πρέπει να είναι επαρκείς ώστε να τεκμηριώνεται η ορθότητα της προτεινόμενης λύσης και θα επιλέγονται σύμφωνα με τα προτεινόμενα στοιχεία της παραγράφου 4.2.
Τα αποτελέσματα των ερευνών θα παρουσιάζονται σε ειδικό τεύχος (Έκθεση Αποτελεσμάτων) σε πλήρη και αναλυτική μορφή, που θα επιτρέπει την αξιολόγησή τους και θα παρέχει όλες τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες για τους γεωτεχνικούς υπολογισμούς, ανάλογα με το είδος του εδάφους και τον χαρακτήρα του έργου.