Απόφαση 1916/89 - Άρθρο 1

Άρθρο 1: Χρήσεις γης


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Α επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις γης σύμφωνα με την ειδική πολεοδομική λειτουργία τους:

 

α. Κατοικία

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κατοικίας για την άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστού με την κύρια χρήση του κτιρίου (Ιατρεία, Δικηγορικά γραφεία, Τεχνικά γραφεία κ.λ.π.).

β. Εμπορικά καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, ιατρεία, καθαριστήρια, κέντρα αισθητικής, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ - λαχείων κ.λ.π.).

γ. Εμπορικά καταστήματα λιανικού εμπορίου και εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών (παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, χαρτοπωλεία, ειδών δώρων, ρουχισμού, υποδημάτων, τουριστικών ειδών κ.λ.π.).

δ. Εμπορικές εκθέσεις.

ε. Γραφεία, Τράπεζες, Ασφάλειες, Κοινωφελείς Οργανισμοί.

στ. Κτίρια Διοίκησης.

ζ. Εστιατόρια.

η. Αναψυκτήρια με εξαίρεση τα κέντρα διασκέδασης.

θ. Κτίρια Κοινωνικής Πρόνοιας (Υγειονομικά κέντρα, Παιδικοί σταθμοί, οίκοι ευγηρίας κ.λ.π.).

ι. Κτίρια περίθαλψης (ιδιωτικές κλινικές, Νοσοκομεία, Μικροβιολογικά και Αιματολογικά Εργαστήρια κ.λ.π.).

ι)α. Χώροι συνάθροισης κοινού (θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες συγκέντρωσης).

ι)β. Θρησκευτικοί χώροι.

ι)γ. Κτίρια Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας, Ειδικής, Ιδιωτικής).

ι)δ. Πολιτιστικά Κέντρα.

ι)ε. Αθλητικές Εγκαταστάσεις.

ι)στ. Κτίρια και γήπεδα στάθμευσης μικρών αυτοκινήτων.

ι)ζ. Ξενώνες μικρού δυναμικού (μέχρι 20 κλινών).

 

Κατ' εξαίρεση με Απόφαση Νομάρχη, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, για κάθε ιδιοκτησία που εξετάζεται ανεξάρτητα, επιτρέπονται οι εξής χρήσεις:

 

α. Πολυκαταστήματα, Υπεραγορές, Super Market.

β. Ταβέρνες και Κέντρα Διασκέδασης.

γ. Βιοτεχνικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης.

δ. Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης.

ε. Ξενοδοχεία μέχρι 100 κλινών.

στ. Πρατήρια υγρών καυσίμων, πρατήρια υγραερίου, πρακτορεία μεταφορών με την προϋπόθεση ότι οι έμπροσθεν των οικοπέδων δρόμοι είναι τουλάχιστον 19 m.

 

2. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Β επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις γης, σύμφωνα με την ειδική πολεοδομική τους λειτουργία.

 

α. Κατοικία

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κτιρίων κατοικίας για την άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστού προς την κύρια χρήση του κτιρίου (ιατρεία, δικηγορικά γραφεία κ.λ.π.).

β. Εμπορικά καταστήματα και επαγγελματικά εργαστήρια κάλυψης καθημερινών αναγκών των κατοίκων της περιοχής παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, χαρτοπωλεία, φαρμακεία, καθαριστήρια, παρασκευαστήρια άρτου και γλυκών, φούρνοι, καταστήματα πώλησης άρτου και γλυκών, φαρμακεία κ.λ.π.).

γ. Αναψυκτήρια (καφενεία, καφετέριες, σφαιριστήρια κ.λ.π.).

δ. Εστιατόρια.

ε. Ταβέρνες.

στ. Κέντρα διασκέδασης και αναψυχής.

ζ. Κτίρια και γήπεδα στάθμευσης μικρών αυτοκινήτων.

η. Ξενώνες μικρού δυναμικού (μέχρι 20 κλίνες).

θ. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Κατ' εξαίρεση με Απόφαση Νομάρχη, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, για κάθε ιδιοκτησία που εξετάζεται ανεξάρτητα, επιτρέπονται οι εξής χρήσεις:

 

α. Κτίρια Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας, Ιδιωτικής εκπαίδευσης.

β. Κτίρια Κοινωνικής Πρόνοιας.

γ. Πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου με την προϋπόθεση ότι τα ακίνητα έχουν πρόσωπο σε δρόμους πλάτους τουλάχιστον 19 m.

 

3. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Δ επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις, σύμφωνα με την ειδική πολεοδομική τους λειτουργία.

 

α. Κατοικία.

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κατοικίας για την άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστού προς την κύρια χρήση του κτιρίου (Ιατρεία, Δικηγορικά γραφεία κ.λ.π.).

β. Εστιατόρια.

γ. Αναψυκτήρια.

δ. Γραφεία συναφή με το χονδρεμπόριο, τη βιοτεχνία και τα εργαστήρια χαμηλής όχλησης.

ε. Κτίρια και γήπεδα αποθήκευσης.

στ. Εγκαταστάσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

ζ. Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων.

η. Κτίρια και γήπεδα στάθμευσης.

θ. Βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης.

ι. Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης.

ι)α. Πρακτορεία μεταφορών εμπορευμάτων και πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου με την προϋπόθεση ότι τα ακίνητα έχουν πρόσωπο σε δρόμο πλάτους τουλάχιστον 19 m.

 

Κατ' εξαίρεση με Απόφαση Νομάρχη, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, για κάθε ιδιοκτησία που εξετάζεται ανεξάρτητα επιτρέπονται οι εξής χρήσεις:

 

α. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

β. Κτίρια Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

4. Στους οικοδομήσιμους χώρους που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Ε επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις, σύμφωνα με την ειδική πολεοδομική τους λειτουργία:

 

α. Κατοικία.

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χώροι κτιρίων κατοικίας για την άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστούν προς την κύρια χρήση του κτιρίου (Ιατρεία, Δικηγορικά γραφεία κ.λ.π.).

β. Εμπορικά Καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων (παντοπωλεία,ιχθυοπωλεία, φαρμακεία, κουρεία, φούρνοι, πρατήρια άρτου και γλυκών, κομμωτήρια, κουρεία κ.λ.π.).

γ. Κτίρια Κοινωνικής Πρόνοιας.

δ. Κτίρια εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, ιδιωτικής κ.λ.π.).

ε. Θρησκευτικοί χώροι.

στ. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

ζ. Πολιτιστικά Κέντρα (βιβλιοθήκες, αίθουσες εκθέσεων κ.λ.π.).

 

Κατ' εξαίρεση με Απόφαση Νομάρχη, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, για κάθε ιδιοκτησία που εξετάζεται ανεξάρτητα, επιτρέπονται οι εξής χρήσεις:

 

α. Αναψυκτήρια (Καφετέριες, Καφενεία κ.λ.π.).

β. Εστιατόρια.

γ. Ξενώνες μέχρι 20 κλίνες.

δ. Πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου με την προϋπόθεση ότι τα ακίνητα έχουν πρόσωπο σε δρόμο πλάτους τουλάχιστον 19 m.

 

5. Καταργούμε τις επιτρεπόμενες χρήσεις των ακινήτων που χαρακτηρίζονται με το στοιχείο Τ. Στα ακίνητα αυτά επιτρέπονται οι χρήσεις του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ανήκουν.

 

6. Η Π/2356/1993 απόφαση του Νομάρχη Λακωνίας (ΦΕΚ 1013/Δ/1993) που αφορά τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο οικοδομικό τετράγωνο 136 εξακολουθεί να ισχύει.

 

7. Στις ιδιοκτησίες του οικοδομικού τετραγώνου 131 που οικοδομούνται με την Π/4185/1995 (ΦΕΚ 1559/Δ/1995) απόφαση του Νομάρχη Λακωνίας επιτρέπουμε τις χρήσεις της παραγράφου 4 της παρούσας Απόφασης.

 

8. Στους παραπάνω τομείς των επιτρεπομένων χρήσεων, χρήσεις νόμιμα υφιστάμενες την 06-06-1989, ημερομηνία δημοσίευσης της Π/1916/1989 απόφασης του Νομάρχη Λακωνίας εξακολουθούν να ισχύουν χωρίς ουδεμία μεταβολή.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την υπ' αριθμόν 8445/1998 απόφαση (ΦΕΚ 1028/Δ/1998).

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.