Νόμος 3577/07 - Άρθρο 20

Άρθρο 20: Θέματα Ακαδημίας Αθηνών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Επιτρέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων υπέρ της Ακαδημίας Αθηνών για την εκπλήρωση του σκοπού της στο χώρο των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών και την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων για τη διεξαγωγή του έργου της. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 2882/2001 (ΦΕΚ 17/Α/2001) και η αποζημίωση καταβάλλεται από την Ακαδημία Αθηνών.

 

2. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις, μπορεί να επιτραπεί η υπόγεια σύνδεση με σήραγγα, του κεντρικού Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών με το αναφερόμενο, στο από 22-02-2002 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 203/Δ/2002) ακίνητο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σίνα και Βησσαρίωνος, εφόσον προηγουμένως το ακίνητο τούτο απαλλοτριωθεί υπέρ και με δαπάνες της Ακαδημίας Αθηνών.

 

3. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου 2882/2001.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.