Νόμος 3651/08 - Άρθρο 7

Άρθρο 7: Παροχή οδικής βοήθειας εκτός Ελλάδος


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι επιχειρήσεις οδικής βοήθειας του άρθρου 1 του παρόντος μπορεί να παρέχουν οδική βοήθεια εκτός Ελλάδος οι ίδιες ή με σύναψη σύμβασης αμοιβαιότητας με αντίστοιχες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες.

 

2. Εάν η βλάβη δεν επισκευάζεται, είναι δυνατόν η επιχείρηση του άλλου κράτους να μεταφέρει το όχημα και τους επιβάτες μέχρι ένα σημείο ή ακόμη και μέχρι την Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αμοιβαιότητας.

 

3. Η επιχείρηση οδικής βοήθειας μπορεί να μεταβεί στο κράτος όπου συνέβη το περιστατικό και να επιχειρήσει την επισκευή του οχήματος ή να μεταφέρει η ίδια το όχημα και τον οδηγό με τους επιβάτες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις Υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συγκεκριμένη σύμβαση παροχής οδικής βοήθειας.

 

4. Οι ελληνικές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας εφόσον έχουν συμβάσεις αμοιβαιότητας προσφέρουν Οδική βοήθεια οχημάτων στους πελάτες - επισκέπτες αντίστοιχων επιχειρήσεων οδικής βοήθειας άλλων κρατών, εφόσον ακινητοποιηθεί το όχημα στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι αυτές που περιγράφονται στη σύμβαση αμοιβαιότητας.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.