Νόμος 4277/14 - Άρθρο p1

Παράρτημα I


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Άρθρο 4, Παράγραφος 3

 

Ειδικότερες κατευθύνσεις και προτεραιότητες για τις συνεργασίες της Αθήνας - Αττικής με τις γειτονικές Περιφέρειες

 

1. Προτεραιότητα δίδεται στη λειτουργική αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών και στη μείωση των χρονοαποστάσεων στο διευρυμένο πεδίο μετακινήσεων εργασία - κατοικία, το οποίο επεκτείνεται στις όμορες Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Για το σκοπό αυτό, επιδιώκεται η συνεργασία των Περιφερειών μεταξύ τους και με τους συναρμόδιους φορείς της κεντρικής Διοίκησης στα ζητήματα σχεδιασμού και αναβάθμισης της μεταφορικής εξυπηρέτησης, με προτεραιότητα στις μετακινήσεις με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΜΣΤ), καθώς και στην αντιμετώπιση των χωρικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το νέο ανάπτυγμα βασικών μεταφορικών ροών.

 

2. Για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως πρώτη προτεραιότητα, προωθείται η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής Οινοφύτων, με στόχο τη συνολική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των .δραστηριοτήτων και την αντιμετώπιση ζητημάτων σοβαρής περιβαλλοντικής υποβάθμισης (Ασωπός ποταμός).

 

3. Προωθείται η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τις όμορες Περιφέρειες στα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων και των λεκανών απορροής των ποταμών και εφαρμογής πολιτικής, ιδιαίτερα δε σε θέματα σχετικά με το σύστημα υδροδότησης της Αθήνας.

 

4. Προτεραιότητα δίδεται, επίσης, στη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής μεταξύ των Λιμένων Πειραιά και Πάτρας, τη δικτύωσή τους και τη σύνδεση τους με τους Λιμένες της Ιόνιας Οδού (Αστακός, Ηγουμενίτσα).

 

5. Προωθείται επίσης, η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας για την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και δράσεων σε ζητήματα πολιτικής του δευτερογενή τομέα.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.