Προεδρικό διάταγμα 10/11/00 - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Α. Εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο τμημάτων των πολεοδομικών ενοτήτων Κούρβουλο (ΠΕ1), Κέντρο (ΠΕ2), Μεράς (ΠΕ3) και Βαρόσι (Μάνα, Κισλάς παραποτάμια) (ΠΕ4) του Δήμου Γρεβενών (νομού Γρεβενών) ως εξής:

 

1. Του τμήματος της πολεοδομικής ενότητας Βαρόσι που είναι οικισμός προϋφιστάμενος του έτους 1923 και έχει χαρακτηρισθεί ως πυκνοδομημένος με την 81017/5898/1995 απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με τις διατάξεις του από 17-07-1923 νομοθετικού διατάγματος.

 

2. Του λοιπού τμήματος της πολεοδομικής ενότητας Βαρόσι που είναι αραιοδομημένο και των τμημάτων των λοιπών πολεοδομικών ενοτήτων που είναι πυκνοδομημένα εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του έτους 1923, αραιοδομημένα και αδόμητα με τις διατάξεις του νόμου 1337/1983.

 

3. Καθορίζονται στις παραπάνω περιοχές (παράγραφοι 1 και 2) οικοδομήσιμοι χώροι, οδοί, πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, αθλοπαιδιών, πλατείας, παιδικής χαράς, δημοτικού σχολείου, βρεφονηπιακού σταθμού, άλσους, παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, εκκλησίας, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρος γηπέδου, Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναψυχής, οικοτροφείου, κέντρου σποροπαραγωγής, εκπαίδευσης, νηπιαγωγείου, κολυμβητηρίου, μαθητικής εστίας, πάρκου, συνεργείου οχημάτων δήμου, Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, αναψυχής, εμποροπανήγυρης, αγροτικού κτηνιατρείου, σταθμού λεωφορείων Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, πυροσβεστικού σταθμού, λαογραφικού μουσείου, λαχαναγοράς, αναψυχής και αθλοπαιδιών, γυμνασίου, λυκείου και καθορίζεται η θέση και διάταξη των κτιρίων σταθμού λεωφορείων, λαχαναγοράς και γυμνασίου λυκείου.

 

Β. Εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του ίδιου ως άνω δήμου στα σημεία σύνδεσης του με την περιοχή επέκτασης και ειδικότερα με την μετατόπιση οικοδομικών, ρυμοτομικών γραμμών και έγκριση οδού εντός του χώρου του νοσοκομείου.

 

Γ. Οι ρυθμίσεις των ενοτήτων Α και Β φαίνονται στα σχετικά 27 χρωματισμένα πρωτότυπα διαγράμματα σε κλίμακα 1:1000 που θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών με την 23741/2000 πράξη του και που αντίτυπά τους σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με το παρόν διάταγμα.

 

pd.10.11.00Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.