Προεδρικό διάταγμα 225/00 - Άρθρο 12

Άρθρο 12


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Το προσωπικό των μονάδων χρόνιας αιμοκάθαρσης διακρίνεται σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και Βοηθητικό.

 

Ιατρικό προσωπικό: Η μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης λειτουργεί με την ευθύνη γιατρού Νεφρολόγου ο οποίος έχει τουλάχιστον πενταετή άσκηση της ειδικότητας και ισόχρονη εμπειρία στην αιμοκάθαρση. Κατά την διάρκεια της βάρδιας - χρήσης μηχανημάτων είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού Νεφρολόγου. Η αντιστοιχία Νεφρολόγων / ασθενών (πλην υπευθύνου θα πρέπει να είναι ένας Νεφρολόγος για κάθε 40 ασθενείς, με minimum όριο, δύο γιατροί ανά Μονάδα. Στη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης δεν μπορεί να εργάζονται γιατροί άνευ ειδικότητας. Μπορεί όμως η μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης να συνεργάζεται με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών της.

 

Νοσηλευτικό προσωπικό: Σε κάθε μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης πρέπει να υπάρχει Προϊσταμένη/ος Νοσηλεύτρια/της κάτοχος πτυχίου Σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τριετή τουλάχιστον προϋπηρεσία-εμπειρία στην αιμοκάθαρση. Ο αριθμός των νοσηλευτριών / νοσηλευτών και των βοηθών νοσηλευτριών / των της μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης πρέπει να είναι μία / ένας (1) για κάθε 3 - 4 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς ανά πάσα στιγμή. Οι νοσηλεύτριες / νοσηλευτές και οι βοηθοί νοσηλευτριών / νοσηλευτών των μονάδων χρόνιας αιμοκάθαρσης θα πρέπει να έχουν την κατά Νόμο εξειδίκευση στη Νοσηλευτική Νεφρολογία ή τουλάχιστον τρίμηνη εκπαίδευση στην αιμοκάθαρση.

 

Διοικητικό προσωπικό: Είναι απαραίτητη τουλάχιστον 1 γραμματέας.

 

Βοηθητικό προσωπικό: 1 καθαρίστρια ανά ωράριο εργασίας (βάρδια).

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.