Προεδρικό διάταγμα 25/10/84b - Άρθρο 10

Άρθρο 10: Έκδοση αδειών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Για την εκτέλεση οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας που αφορά:

 

α) Ανέγερση νέας οικοδομής.

 

β) Κατεδάφιση, επισκευή, ανακαίνιση, διαρρύθμιση, αφαίρεση ή επισκευή μεμονωμένων μορφολογικών ή λειτουργικών στοιχείων που γίνονται εσωτερικά ή εξωτερικά στο κτίριο.

 

γ) Αναστήλωση παλαιών κτιρίων όπως και

 

δ) Για τις εργασίες επί κοινοχρήστων χώρων, που αφορούν διαμόρφωση, ανάπλαση ή τροποποίηση αυτών ή στοιχείων αυτών (μάντρες, κρήνες, φρέατα, λιθόστρωτα, κοπή δένδρων, κ.λ.π.), απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας η οποία χορηγείται μόνο μετά από έγκριση της Επιτροπής Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

 

2. Για τη χορήγηση οποιασδήποτε άδειας, όπως αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, πέρα από τα στοιχεία που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις και της παραγράφου 2 του άρθρου 9, απαιτείται και η υποβολή δύο τουλάχιστον φωτογραφιών, που απεικονίζουν καθαρά το οικόπεδο μετά τυχόν υπάρχοντος κτίσματος και τις όμορες ιδιοκτησίες ή τον κοινόχρηστο χώρο θεωρημένες από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

 

3. Για τη χορήγηση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας για εργασίες επέκτασης ή προσθήκης σε υφιστάμενο κτίριο ή επισκευή του, επιβάλλεται και η προσαρμογή των εξωτερικών όψεων του υπάρχοντος κτιρίου προς τα παραδοσιακά πρότυπα, σύμφωνα προς τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.