Νόμος 2168/93 - Άρθρο 25

Άρθρο 25: Απόκτηση όπλου από κάτοικο άλλου κράτους - μέλους της Κοινότητας


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Στις περιπτώσεις που απαιτείται άδεια αγοράς για την απόκτηση όπλου, προκειμένου για κάτοικο άλλου κράτους μέλους της Κοινότητας, η άδεια αυτή χορηγείται μετά από προηγούμενη συναίνεση του κράτους αυτού, εκτός εάν πρόκειται για τουφέκια σκοποβολής μιας βολής ανά αυλακωτή κάννη.

 

2. Αν ο αποκτών οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο είναι κάτοικος άλλου κράτους μέλους της Κοινότητας, το κράτος αυτό ενημερώνεται σχετικά από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και από τον ίδιο τον αποκτώντα.

 

3. Για την απόκτηση οποιουδήποτε πυροβόλου όπλου από πρόσωπο που δεν κατοικεί στην Ελλάδα απαιτείται, πέραν των προϋποθέσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου και άδεια μεταφοράς, όταν το όπλο πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλα κράτη μέλη, της κοινότητας ή όταν αυτό δεν πρόκειται να μεταφερθεί, αιτιολογημένη έγγραφη δήλωση του ενδιαφερόμενου περί του λόγου της κατοχής του όπλου στην Ελλάδα.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.