Νόμος 590/77 - Άρθρο 7

Άρθρο 7


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκροτείται εκ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ως Προέδρου, και δώδεκα μελών, ων τα μεν εξ λαμβάνονται εκ των εν ενεργεία Μητροπολιτών της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την σειράν των πρεσβειών της Αρχιεροσύνης και εκ περιτροπής, τα δε λοιπά εξ λαμβάνονται κατά τον αυτόν τρόπον εκ των εν ενεργεία Μητροπολιτών των Νέων Χωρών. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ευρίσκεται εν απαρτία εάν τα παρόντα μέλη αυτής υπερβαίνουν κατά ένα το ήμισυ του συνόλου του αριθμού αυτών, οι δε αποφάσεις αυτής λαμβάνονται κατά πλειονοψηφία, εν ισοψηφία νικώσης της ψήφου του Προέδρου.

 

2. Κωλύεται να ασκήσει τα εν γένει συνοδικά αυτού καθήκοντα ο εις αργία τελεσιδίκως καταδικασθείς Αρχιερεύς, καθ' ον χρόνον διάρκεια αυτή.

 

3. Τον Πρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ο εκάστοτε πρώτος τη τάξει Αρχιερεύς εκ των παρόντων μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συμφώνως προς τους ιερούς κανόνας.

 

4. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατηρεί εν Αθήναις Υπηρεσίας και Γραφεία των οποίων προΐσταται ο Αρχιγραμματεύς αυτής, επικουρούμενος υπό του Γραμματέως-Πρακτικογράφου και του Βοηθού Γραμματέως.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.