Προεδρικό διάταγμα 107/93 - Άρθρο p1

Παράρτημα Ι: Κατάλογος πτυχίων, πιστοποιητικών και άλλων τίτλων του τομέα και άλλων τίτλων του τομέα αρχιτεκτονικής βάσει κεκτημένων δικαιωμάτων σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Α) Γερμανία

 

1. Τα πτυχία που χορηγούν οι Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών (DIPL.-ING.ARCHITEKT (HFBK)

 

2. Τα πτυχία που χορηγούν οι TECHNISCHE HOCHSCHULEN, τμήμα αρχιτεκτονικής (ARCHITEK-TUR/HOCHBAU), τα τεχνικά πανεπιστήμια, τμήμα αρχιτεκτονικής (ARCHITEKTUR/HOCHBAU), τα πανεπιστήμια, τμήμα αρχιτεκτονικής (ARCHITEKTUR/HOCHBAU) όπως επίσης και οι GESAMTHOCHSCHULEN, τμήμα αρχιτεκτονικής (ARCHITEKTUR/HOCHBAU), εφόσον τα ιδρύματα αυτά έχουν ενοποιηθεί σε GESAMTHOCHSCHULEN, (DIPL.-ING. και άλλες ονομασίες που είναι δυνατόν να δοθούν αργότερα στα διπλώματα αυτά).

 

3. Τα διπλώματα που χορηγούν οι FACHHOCHSCHULEN τμήμα αρχιτεκτονικής (ARCHITEKTUR/HOCHBAU) και εφόσον τα ιδρύματα αυτά έχουν ενοποιηθεί σε GESAMTHOCHSCHULEN, οι GESAMTHOCHSCHULEN, τμήμα αρχιτεκτονικής, (ΑRCΗΙΤΕΚΤUR/ΗΟCΗΒΑU), που συνοδεύονται, όταν η διάρκεια σπουδών είναι κατώτερη των 4 ετών, αλλά διαρκεί το λιγότερο 3 έτη, από πιστοποιητικό που βεβαιώνει μία περίοδο επαγγελματικής εμπειρίας τεσσάρων ετών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, το οποίο έχει χορηγηθεί σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφο 1 δεύτερο εδάφιο της οδηγίας 1985/384/ΕΟΚ από τον επαγγελματικό σύλλογο στα μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο αρχιτέκτονας (INGENIEUR GRAD), και άλλες ονομασίες που είναι δυνατόν να δοθούν αργότερα στα διπλώματα αυτά).

 

4. Τα πιστοποιητικά (ΡRUFUΝGSΖΕUGΝΙSSΕ) που έχουν χορηγήσει, πριν από την 01-01-1973, οι ΙΝGΕΝΙΕURSCΗULΕΝ, τμήμα αρχιτεκτονικής, και οι WERKKUNSTSCHULEN, τμήμα αρχιτεκτονικής που συνοδεύεται από βεβαίωση των αρμοδίων αρχών, η οποία πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει επιτύχει σε εξετάσεις βάσει των τίτλων, σύμφωνα με το άρθρο 13 της Οδηγίας 1985/384/ΕΟΚ. Ο διαγωνισμός βάσει τίτλων περιλαμβάνει την κρίση μελετών που εκπόνησε και εκτέλεσε ο υποψήφιος κατά την πρακτική άσκηση των δραστηριοτήτων στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περίοδο έξι χρόνων το λιγότερο.

 

Β) ΒΕΛΓΙΟ

 

1. Τα πτυχία που χορηγούν οι Εθνικές Ανώτατες Σχολές Αρχιτεκτονικής ή τα Ανώτατα Ινστιτούτα Αρχιτεκτονικής (ARCHITECTE - ARCHITECT).

 

2. Τα πτυχία που χορηγεί η επαρχιακή Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτονικής του ΗΑSSELT (ARCHITECT).

 

3. Τα πτυχία που χορηγούν οι Βασιλικές Ακαδημίες Καλών Τεχνών (ARCHITECTE - ARCHITECT).

 

4. Τα πτυχία που χορηγούν οι σχολές SAINT-LUC (ARCHITECTE - ARCHITECT).

 

5. Τα πανεπιστημιακά πτυχία πολιτικού μηχανικού που συνοδεύονται από πιστοποιητικό πρακτικής εξάσκησης, που χορηγεί η Ένωση Αρχιτεκτόνων, και τα οποία δίνουν δικαίωμα στον επαγγελματικό τίτλο του αρχιτέκτονα (ARCHITECTE - ARCHITECT).

 

6. Τα πτυχία αρχιτέκτονα που χορηγεί η Κεντρική ή Κρατική Επιτροπή Εξετάσεων Αρχιτεκτονικής (ARCHITECTE - ARCHITECT).

 

7. Τα πτυχία πολιτικού μηχανικού αρχιτέκτονα και μηχανικού - αρχιτέκτονα που χορηγούν οι σχολές εφηρμοσμένων επιστημών των πανεπιστημίων και η FACULTE POLYTECHNIQUE της ΜΟΝS (ΙΝGENIEUR-ARCHITECTE, INGENIEUR-ARCHITECT).

 

Γ) ΔΑΝΙΑ

 

1. Τα πτυχία που χορηγούν οι Εθνικές Σχολές Αρχιτεκτονικής της Κοπεγχάγης και του ARHUS (ARKITEKT).

 

2. Το ειδικό πιστοποιητικό που χορηγεί η Επιτροπή Αρχιτεκτόνων, σύμφωνα με το Νόμο αριθμός 202 της 28-05-1975 (REGISTERET ARKITEKT).

 

3. Τα πτυχία που χορηγούν οι Ανώτατες Σχολές Πολιτικών Μηχανικών BYGNINGSKONSTRUKTOR) που συνοδεύονται από βεβαίωση των αρμοδίων αρχών, που πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει επιτύχει σε εξετάσεις, βάσει τίτλων σύμφωνα με το άρθρο 13 της Οδηγίας 1985/304/ΕΟΚ.

 

Ο διαγωνισμός βάσει τίτλων περιλαμβάνει την κρίση μελετών που εκπόνησε και εκτέλεσε ο υποψήφιος κατά την πρακτική άσκηση των δραστηριοτήτων στον τομέα αρχιτεκτονικής για περίοδο 6 χρόνων το λιγότερο.

 

Δ) ΓΑΛΛΙΑ

 

1. Τα πτυχία ARCHITECTE DIPLOME PAR LE GOUVERNEMENT, που χορηγήθηκαν μέχρι το 1959 από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και μετά την ημερομηνία αυτή από το Υπουργείο Πολιτιστικών υποθέσεων (ARCHITECT DPLG).

 

2. Τα πτυχία που χορηγεί η ECOLE D' ARCHITECTURE (ARCHITECTE DESA).

 

3. Τα πτυχία που χορηγεί από το 1955 και μετά η ECOLE NATIONALE SUPERIEURE DES ARTS ET INDUSTRIES DE STRASBOURG (Εθνική Ανώτατη Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων του Στρασβούργου) (ΕX ECOLE NATIONALE D' INGENIEURS DE STRASBOURG) (Πρώην Εθνική Σχολή Μηχανικών του Στρασβούργου) τμήμα αρχιτεκτονικής (ΑRCHITECTE ENSAIS).

 

Ε) ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

1. Ο τίτλος του BACHELOR OF ARCHITECTURE που χορηγείται από το ΝΑΤΙΟΝΑL UNIVERSITY OF IRELAND B. ARCH (NUI) στους κατόχους πτυχίων αρχιτεκτονικής του UNIVERSITY COLLEGE του Δουβλίνου.

 

2. Το πτυχίο αρχιτεκτονικής πανεπιστημιακού επιπέδου που χορηγεί το COLLEGE OF TECHNOLOGY, ΒΟLΤΟΝ SΤRΕΕΤ, DUΒLΙΝ (DΙΡL. ΑRCΗ).

 

3. Η βεβαίωση που πιστοποιεί την ιδιότητα τακτικού μέλους του ROYAL INSTITUTE OF ARCHITECTS OF IRELAND (ARIAI).

 

4. Η βεβαίωση που πιστοποιεί την ιδιότητα μέλους του ROYAL INSTITUTE OF ARCHTECTS OF IRELAND (MRIAI).

 

ΣΤ) ΙΤΑΛΙΑ

 

1. Τα πτυχία LAUREA IN ARCHITETTURA που χορηγούν τα Πανεπιστήμια, Πολυτεχνικά Ινστιτούτα και Ανώτατα Ινστιτούτα Αρχιτεκτονικής της Βενετίας και του REGGIO-CALABRIA, τα οποία συνοδεύονται από πτυχίο που δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα. Το πτυχίο αυτό χορηγείται από το Υπουργείο Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφού ο υποψήφιος υποστεί με επιτυχία ενώπιον ειδικής επιτροπής τον κρατικό διαγωνισμό που δίνει το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα (DOTT. ARCHITETTO).

 

2. Τα πτυχία LAUREA IN INGEGNERIA στον τομέα των κατασκευών που χορηγούν τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνικά Ινστιτούτα, και τα οποία συνοδεύονται από πτυχίο που δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Το πτυχίο αυτό χορηγείται από το Υπουργείο Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφού ο υποψήφιος υποστεί με επιτυχία ενώπιον ειδικής επιτροπής τον κρατικό διαγωνισμό που δίνει το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος (DOTT. ING. ARCHITETTO-DOTT. ING. IN INGEGNERIA CIVILE).

 

Ζ) ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

 

1. Η βεβαίωση που πιστοποιεί την επιτυχία στο διαγωνισμό για το πτυχίο αρχιτεκτονικής, το οποίο χορηγείται από τα τμήματα αρχιτεκτονικής των Ανωτάτων Τεχνικών Σχολών του DELFT ή του EINDHOVEN (BOUWKUNDIG INGENIEUR).

 

2. Τα πτυχία των Ακαδημιών Αρχιτεκτονικής που είναι αναγνωρισμένες από το κράτος (ΑRCHITECT).

 

3. Τα πτυχία που χορηγήθηκαν έως το 1971 από τα παλαιά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στην αρχιτεκτονική (ΗΟGER BOUWKUNSTONDERRICHT) (ARCHITECT HBO).

 

4. Τα πτυχία που χορηγήθηκαν μέχρι το 1970 από τα παλαιά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στην αρχιτεκτονική (VOORTGEZET BOUWKUNSTONDERRICH) (ARCHITECT VBO).

 

5. Η βεβαίωση που πιστοποιεί την επιτυχία σε διαγωνισμό που οργανώνει το συμβούλιο αρχιτεκτόνων του BOND VAN NEDERLANDSE ARCHITECTEN (Σύλλογος αρχιτεκτόνων των Κάτω Χωρών, ΒΝΑ) (ARCHITECT).

 

6. Το πτυχίο του STICHTING INSTITUT VOOR ARCHITECTUUR (Ίδρυμα Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής), (ΙVΑ), που χορηγείται μετά από σειρά μαθημάτων που οργανώνει το Ίδρυμα αυτό διάρκειας τεσσάρων τουλάχιστον χρόνων (ΑRCHITECT), και που συνοδεύεται από βεβαίωση των αρμοδίων αρχών η οποία πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος επέτυχε σε εξετάσεις βάσει τίτλων, σύμφωνα με το άρθρο 13 της Οδηγίας 1985/384/ΕΟΚ. Ο διαγωνισμός βάσει τίτλων περιλαμβάνει την κρίση μελετών που εκπόνησε και εκτέλεσε ο υποψήφιος κατά την πρακτική άσκηση των δραστηριοτήτων στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περίοδο έξι χρόνων το λιγότερο.

 

7. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών που πιστοποιεί ότι πριν από την έναρξη της ισχύος της οδηγίας 1985/384/ΕΟΚ/05-08-1985 ο ενδιαφερόμενος επέτυχε στο διαγωνισμό KANDIDAAT IN DE BOUWKUNDE, που οργανώνει η Ανώτατη Τεχνική Σχολή του DELFT ή του EINDHOVEN και ότι, για μία περίοδο τουλάχιστον πέντε χρόνων, αμέσως πριν την ημερομηνία αυτή, έχει ασκήσει αρχιτεκτονικές δραστηριότητες, η φύση και η σημασία των οποίων εγγυώνται, σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα στις Κάτω Χώρες κριτήρια, επαρκή ικανότητα για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών (ARCHITECT).

 

8. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών που χορηγείται μόνο στα άτομα που έχουν ηλικία σαράντα ετών, πριν από την έναρξη ισχύος της οδηγίας 85/384/ΕΟΚ/05-08-1985 και που πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ασκήσει για μία περίοδο το λιγότερο πέντε χρόνων αμέσως πριν από την ημερομηνία αυτή, αρχιτεκτονικές δραστηριότητες, των οποίων η φύση και η σημασία εγγυώνται, σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα στις Κάτω Χώρες κριτήρια, επαρκή ικανότητα για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών (ARCHITECT).

 

Σημείωση: Οι βεβαιώσεις που αναφέρονται στο έβδομο και όγδοο εδάφιο θα πάψουν να ισχύουν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νομικών και κανονιστικών διατάξεων σχετικά με το δικαίωμα άσκησης αρχιτεκτονικών δραστηριοτήτων και την άσκησή τους υπό τον επαγγελματικό τίτλο του αρχιτέκτονα, εφόσον οι βεβαιώσεις αυτές δεν παρέχουν, δυνάμει των παραπάνω διατάξεων, δικαίωμα άσκησης των δραστηριοτήτων αυτών υπό τον παραπάνω επαγγελματικό τίτλο.

 

Η) ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 

1. Οι τίτλοι που χορηγούνται μετά από επιτυχείς εξετάσεις:

 

στο ROYAL INSTITUTE OF BRITISH ARCHITECTS

 

στις Σχολές Αρχιτεκτονικής των Πανεπιστημίων, Ανωτάτων Πολυτεχνικών Κολεγίων, Κολεγίων, Ακαδημιών (ιδιωτικά κολέγια), Κολέγια τεχνολογίας και καλών τεχνών, τα οποία ήταν, ή είναι αναγνωρισμένα κατά την 05-08-1985, από το ARCHITECTS REGISTRATION COUNCIL του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου για την εγγραφή στο Μητρώο του επαγγέλματος (ARCHITECT).

 

2. Πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι ο δικαιούχος έχει το κεκτημένο δικαίωμα να διατηρήσει τον επαγγελματικό τίτλο του αρχιτέκτονα σύμφωνα με το μέρος 6 παράγραφο 1 σημεία α) και β), ή σύμφωνα με το μέρος 6 παράγραφο 1 σημείο δ) της ARCHITECTS REGISTRATION ACT του 1931 (ARCHITECT).

 

3. Πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι ο δικαιούχος έχει το κεκτημένο δικαίωμα να διατηρήσει τον επαγγελματικό τίτλο του αρχιτέκτονα σύμφωνα με το μέρος 2 της ARCHITECTS REGISTRATION ACT του 1938 (ARCHITECT).

 

Θ) ΙΣΠΑΝΙΑ

 

1. Ο επίσημος τίτλος του αρχιτέκτονα (TITULO OFICIAL DE ARQUITECTO) που χορηγούν το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών ή τα Πανεπιστήμια.

 

Ι) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

1. Το πτυχίο DIPLOMA DO CURSO ESPECIAL DE ARQUITECTURA που χορηγούν οι Σχολές Καλών Τεχνών της Λισσαβόνας και του ΡΟRΤΟ.

 

2. Το πτυχίο αρχιτέκτονα (DIPLOMA DE ARQUITECTO) που χορηγούν οι Σχολές Καλών Τεχνών της Λισσαβόνας και του ΡΟRΤΟ.

 

3. Το πτυχίο DIPLOMA DO CURSO DE ARQUITECTURA που χορηγούν οι Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών της Λισσαβόνας και του ΡΟRΤΟ.

 

4. Το πτυχίο DIPLOMA DE LICENCIATURA EM ARQUITECTURA που χορηγεί η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Λισσαβόνας.

 

5. Το πτυχίο CARTA DE CURSO DE LICENCIATYRA EM ARQUITECTURA που χορηγούν το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας και το Πανεπιστήμιο του ΡΟRΤΟ.

 

6. Το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού (LIGENCIATURA EM ENGENHARIA CIVIL) που χορηγεί το Ανώτατο Τεχνικό Ινστιτούτο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας.

 

7. Το πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού (LIGENCIATURA EM ENGENHARIA CIVIL) που χορηγεί η Σχολή Μηχανικών (ENGENHARIA) του Πανεπιστημίου του ΡΟRΤΟ.

 

8. Το πτυχίο πολιτικού Μηχανικού (LIGENCIATURA EM ENGENHARIA CIVIL) που χορηγεί η σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου του COIMBRA.

 

9. Το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού παραγωγής (LICENCIATURA EM ENGENHARIA CIVIL, PRODUCAO) που χορηγεί το Πανεπιστήμιο του ΜΙΝΗΟ.

 

Ι) ΑΥΣΤΡΙΑ

 

1. Τα πτυχία των τεχνικών πανεπιστημίων Γράτζ και Βιέννης, καθώς και του Πανεπιστημίου Innsbruck, σχολές πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτονικής, ειδικότητες Architektur, Bauingenieurwesen (Hochbau) και Wirtschaftsingenieurwesen-Bauwesen.

 

2. Τα διπλώματα που χορηγούνται από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης στην αρχιτεκτονική (Meisterschule Fur Architektur).

 

3. Τα πτυχία που χορηγούνται από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης στην αρχιτεκτονική (Meisterklasse Fur Architektur).

 

4. Τα αναγνωρισμένα από το κράτος πτυχία μηχανικών που χορηγούνται από τα Ανώτερα Τεχνικά Κολέγια ή τα Τεχνικά Κολέγια Πολιτικών Μηχανικών, καθώς και επαγγελματική άδεια Baumeister, που πιστοποιεί επαγγελματική πείρα τουλάχιστον 6 ετών στην Αυστρία, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων.

 

5. Τα πτυχία που χορηγούνται από τα Πανεπιστημιακά Κολέγια Βιομηχανικού Σχεδίου της Linz στην αρχιτεκτονική (Meisterklasse fur Architektur).

 

6. Τα πιστοποιητικά απόκτησης του τίτλου του πολιτικού μηχανικού ή του τεχνικού συμβούλου στον τομέα των κατασκευών (Hochbau, Bauwesen, Wirtschaftsingenieurwesen - Bauwesen, Kulturtechnik und Wasserwirtschaft) σύμφωνα με το νόμο Ziviltechnikergesetz (BGBL Nr 156/1994).

 

ΙΑ) ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

 

1. Τα πτυχία που χορηγούνται από τα τμήματα αρχιτεκτονικής των τεχνικών πανεπιστημίων και το πανεπιστήμιο του Oulu (arkkitehti - arkitekt).

 

2. Τα πτυχία που χορηγούνται από τα Τεχνικά Ινστιτούτα (rakennusarkkitehti/byggnadsarkitekt).

 

ΙΒ) ΣΟΥΗΔΙΑ

 

1. Τα πτυχία που χορηγούνται από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Chalmers και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Lund (arkitekt, πτυχίο αρχιτεκτονικής).

 

2. Η βεβαίωση που πιστοποιεί την ιδιότητα μέλους του Svenska Arkitekters Riksforbund (SAR) εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει εκπαιδευτεί σε ένα κράτος στο οποίο ισχύει η οδηγία 1985/384/ΕΟΚ.

 

ΙΓ) ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 

Τα διπλώματα, τα πιστοποιητικά και οι άλλοι τίτλοι που χορηγούνται σε ένα άλλο κράτος στο οποίο ισχύει η οδηγία 85/384/ΕΟΚ και που απαριθμούνται στο άρθρο 11 της Οδηγίας αυτής, εφόσον συνοδεύονται από πιστοποιητικό πρακτικής ασκήσεως που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές.

 

ΙΔ) ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ

 

Τα πτυχία του Ανώτερου Τεχνικού Κολλεγίου (Hohere Technische Lehranstalt: Architekt HTL).

 

ΙΕ) ΝΟΡΒΗΓΙΑ

 

Τα πτυχία (sivilarkitekt) που χορηγούνται από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Trondheim, από το Κολέγιο Αρχιτεκτονικής του Oslo και από το Κολέγιο Αρχιτεκτονικής του Bergen.

 

Η βεβαίωση που πιστοποιεί την ιδιότητα του μέλους του Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) εφόσον το εν λόγω άτομο έχει εκπαιδευτεί σε ένα κράτος στο οποίο ισχύει η οδηγία 1985/394/ΕΟΚ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του προεδρικού διατάγματος 272/2000 (ΦΕΚ 224/Α/2000).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε από το άρθρο 14 του προεδρικού διατάγματος 53/2004 (ΦΕΚ 43/Α/2004).

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.