Νόμος 2026/92 - Άρθρο 13

Άρθρο 13: Θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Το άρθρο 66 του νόμου [Ν] 1943/1991 καταργείται. Πράξεις κατάταξης σε οργανικές θέσεις δημοσιευόμενες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατ' εφαρμογή του άρθρου 66, προς της κατάργησής του, είναι ισχυρές.

 

2. Για την υπαγωγή αναπήρων ατόμων στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρο 1 του νόμου [Ν] 1648/1986, ορίζεται κατώτατο ποσοστό αναπηρίας 40%.

 

3. Για τα άτομα της προηγούμενης παραγράφου που πάσχουν από ψυχικό ή πνευματικό νόσημα ή βλάβη, η καταλληλότητα διορισμού ή πρόσληψης σε συγκεκριμένη θέση πρέπει να προκύπτει από αιτιολογημένη βεβαίωση διευθυντή κλινικής αντίστοιχης ειδικότητας πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

 

4. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του νόμου [Ν] 1648/1986 (ΦΕΚ 147/Α/1986) τροποποιείται ως εξής:

 

{Όταν εξετάζονται θέματα πολεμιστών και αναπήρων, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων μετέχει στην επιτροπή εκπρόσωπος των αντίστοιχων οργανώσεων πολεμιστών, αναπήρων καθώς και των πολυτέκνων. Ο εκπρόσωπος των αντιστασιακών οργανώσεων ορίζεται από τον Υπουργό Εργασίας, από τους προταθησόμενους από τις υπάρχουσες οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης.}

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.