Νόμος 2732/99 - Άρθρο 26

Άρθρο 26


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Η διανομή και παραχώρηση στους δικαιούχους των εκτάσεων Καμάριζας, Λεγραινών, Ξυλοκέριζας, Νέας Μάκρης και Βουρβά Σπάτων Νομού Αττικής, Φερών και Καβησσού Νομού Έβρου περιοχής Αλεξανδρούπολης, Σαγήνης Κλεισσών και Οινόης Νομού Έβρου περιοχής Ορεστιάδας, Κάτω Γραμματικού, Αρχαγγέλου, Γαρεφείου, Λουτρακίου, Άγρας, Αγίου Αθανασίου, Ξανθογείων, Λιθαριάς και Μαργαρίτας περιοχής Έδεσσας, Μυλοτόπου και Δήμου Γιαννιτσών περιοχής Γιαννιτσών Νομού Πέλλας, Αγίου Θωμά και Κλεισούρας Νομού Πρέβεζας, Σκάρπα Λαχίδια Γκρώμαν Νομού Κορινθίας, Γρατινής Νομού Ροδόπης, Γενισέας Νομού Ξάνθης, Αγίου Νικολάου και Συκιάς Νομού Χαλκιδικής, Άνω και Κάτω Χριστός Νομού Σερρών, Κακοπλευρίου Νομού Τρικάλων, Νέας Περάμου και Νέας Ηρακλείτσας Νομού Καβάλας, Νέας Φιλιππούπολης - Μεγάλου Λειβαδίου, Αγιονερίου Ελασσόνας, Χαλκιάδων και Σουφλαρίων Νομού Λάρισας, Ηγουμενίτσας και Λωρίδας Σαγιάδας Νομού Θεσπρωτίας, Βαλτοτοπίου Νομού Κιλκίς, Οινούσσες Νομού Χίου, Μέλανες Νάξου Νομού Κυκλάδων, Πολυκάρπου - Μακρυπλαγίου και Καλλιφύτου Νομού Δράμας, Πούρλια - Κοσάρι Πλαταμώνα, Βροντούς Κονταριώτισσας, Αγίου Δημητρίου και Λεπτοκαρυάς Νομού Πιερίας, Ποντοκώμης, Σταυρωτής, Κλείτους και Μαυροδενδρίου Νομού Κοζάνης, Πελασγίας Νομού Φθιώτιδας, Μανωλάδας Νομού Ηλείας, Κόνιαρι Χλόης Νομού Μαγνησίας, Αμπελιάς Νομού Ιωαννίνων και Μπασταινουχικών κτημάτων Ηπείρου ενεργείται κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης αγροτικής νομοθεσίας.

 

Το αρμόδιο για την παραχώρηση όργανο, το μέγεθος της παραχωρούμενης έκτασης, το οφειλόμενο τίμημα και η διαδικασία καθορισμού και πληρωμής του, οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, που εκδίδεται μία φορά μόνο για κάθε κτήμα και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 1 καταργήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 37 του νόμου 4061/2012 (ΦΕΚ 66/Α/2012).

 

2. Στο άρθρο 60 του νόμου 2637/1998 (ΦΕΚ 200/Α/1998) προστίθεται παράγραφος 7, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 

{7. Προκειμένου για Ομάδες Παραγωγών ακατέργαστου καπνού του Κανονισμού 2075/1992 (ΕΕ L 215), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι προσφυγές κατά των αποφάσεων των Πρωτοβάθμιων Επιτροπών Αναγνώρισης κρίνονται από Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης που λειτουργεί στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας. Η Επιτροπή αυτή συνιστάται με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται η συγκρότηση, σύνθεση, αρμοδιότητες και λειτουργία της Επιτροπής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια}

 

3. Οι ερευνητές των παραγράφων 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 28 του νόμου [Ν] 2538/1997 (ΦΕΚ 242/Α/1997), που δεν υπέβαλαν αίτηση μέσα στην οριζόμενη προθεσμία 31-05-1998 για την ένταξή τους στον κλάδο των Ειδικών Επιστημόνων Εφαρμογών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας ή τη μεταφορά τους σε προσωποπαγείς θέσεις του Υπουργείου Γεωργίας, παραμένουν στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και στον κλάδο των ερευνητών που ανήκουν. Αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατ' εφαρμογή των αναφερομένων διατάξεων, μπορεί να ανακληθούν μέσα σε 1 μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, εξαιρουμένων των αιτήσεων των ερευνητών, που κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 28 του ως άνω νόμου μεταφέρθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις του Υπουργείου Γεωργίας και ανέλαβαν υπηρεσία.

 

4. Η παράγραφος 5 του άρθρου 28 του νόμου [Ν] 2538/1997 καταργείται και η παράγραφος 6 του ίδιου άρθρου αναριθμείται σε παράγραφο 5.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.