Νόμος 3255/04 - Άρθρο 4

Άρθρο 4: Διεθνείς - Διακρατικές συνεργασίες για μεταπτυχιακές σπουδές


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 10 του νόμου [Ν] 2083/1992 προστίθενται τα εξής:

 

{Στις περιπτώσεις συνεργασίας Πανεπιστημίων με αναγνωρισμένα ιδρύματα της αλλοδαπής καταρτίζεται Ειδικό Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων, στο οποίο καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, και το συντονισμό των δραστηριοτήτων του, καθώς επίσης και το πλαίσιο των αμοιβαίων δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται από τις συνεργαζόμενες πλευρές και των δικαιωμάτων κάθε πλευράς. Το Ειδικό Πρόγραμμα Συνεργασίας, εγκρίνεται στο μέρος που αφορά τα ελληνικά πανεπιστήμια από τα αρμόδια κατά την πανεπιστημιακή νομοθεσία όργανα.

 

Η εγγραφή στα Ειδικά Προγράμματα Συνεργασίας γίνεται σε ένα από τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην αντίστοιχη εθνική νομοθεσία,αντίγραφο δε του φακέλου εγγραφής διαβιβάζεται και στα υπόλοιπα Ιδρύματα.

 

Το Τμήμα ή και το Πανεπιστήμιο της κάθε χώρας έχουν την οργανωτική και διοικητική ευθύνη σε ό,τι αφορά την επιλογή και εγγραφή των φοιτητών της χώρας τους και την οργάνωση και πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού και λοιπού έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο Ειδικό Πρόγραμμα Συνεργασίας.

 

Οι προερχόμενοι από άλλη χώρα μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν υποχρεωτικά μέρος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Επίσης η διδασκαλία των μαθημάτων στην Ελλάδα γίνεται από εκπαιδευτικό προσωπικό προερχόμενο από όλες τις συνεργαζόμενες πλευρές.

 

Τα κατά τα ανωτέρω κοινά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, μπορεί να οδηγούν στη χορήγηση ενός κοινού τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών, στον οποίο θα αναγράφεται η ονομασία των αντίστοιχων εθνικών τίτλων και το σύνολο των συνεργαζόμενων Τμημάτων και Ιδρυμάτων. Η Ελλάδα χορηγεί στους φοιτητές τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στον οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά το σύνολο των συνεργαζόμενων Τμημάτων και Ιδρυμάτων όλων των χωρών και με την ένδειξη ότι πρόκειται για τίτλο που χορηγείται από Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. που οργανώνεται και πραγματοποιείται από κοινού με τα Ιδρύματα των συνεργαζόμενων πλευρών.

 

Επιτρέπεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ενός διακρατικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών και σε άλλες γλώσσες πλην της ελληνικής.

 

Στην περίπτωση αυτή παύει να ισχύει η αναφερόμενη στην περίπτωση α' της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του νόμου [Ν] 2083/1992 προϋπόθεση της επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

 

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο σχετικό θέμα.}

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.