Νόμος 590/77 - Άρθρο 43

Άρθρο 43


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Η Εκκλησία της Ελλάδος προς ειδική κατάρτιση και εκπαίδευση των κληρικών και των υποψηφίων κληρικών δύναται να ιδρύει ειδικές επιμορφωτικές σχολές και φροντιστήρια. Τα της ιδρύσεως, οργανώσεως και λειτουργίας και τα του προσωπικού αυτών καθορίζονται δι' αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δημοσιευομένων δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως. Τα της Εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως διέπονται υπό των κειμένων διατάξεων.

 

2. Οι Εκκλησιαστικές Σχολές οι λειτουργούσες εντός των ορίων της εν τη Ελληνική Επικράτεια διοικητικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήτοι στο Άγιο Όρος, Κρήτη και Δωδεκάνησο, ως και στις Σταυροπηγιακές αυτού Μονές, τελούν υπό την πνευματικήν εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ασκουμένη υπό των κατά τόπους νομίμων εκπροσώπων αυτού.

 

3. Η Εκκλησία της Ελλάδος χορηγεί υποτροφίας. Τα των προϋποθέσεων και της εν γένει διαδικασίας χορηγήσεως τούτων καθορίζονται δι' αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δημοσιευομένων δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.