Νομοθετικό διάταγμα 187/73 - Άρθρο 191

Άρθρο 191: Φαρικά τέλη πλοίων υπό ξένες σημαίες


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Πλοία υπό ξένην σημαίαν υπόκεινται εις φαρικά τέλη, υπολογιζόμενα εις το διπλάσιο των καταβαλλομένων υπό των πλοίων υπό ελληνική σημαίαν.

 

2. Δια προεδρικού διατάγματος, προκαλουμένου υπό των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας-Μεταφορών και Επικοινωνιών, πλοία υπό ξένην σημαίαν δύνανται να τύχουν της αυτής μεταχειρίσεως προς τα ελληνικά, ως προς την καταβολή-φαρικών τελών, υπό τον δρον της αμοιβαιότητας.

 

3. Εάν πλοία υπό ελληνική σημαίαν υποχρεούνται εις τινά λιμένα ξένου κράτους εις φαρικά τέλη ανώτερα του διπλασίου των υπό των πλοίων της σημαίας του κράτους εις ο ανήκει ο εν λόγω λιμήν καταβαλλομένων, τα υπό την σημαίαν του κράτους τούτου πλοία, δύνανται, βάσει προεδρικού διατάγματος, προκαλουμένου υπό των αυτών ως άνω Υπουργών, να υποβάλλονται εις Ελλάδα εις φαρικά τέλη υπέρτερα του διπλασίου των υπό των ελληνικών καταβαλλομένων.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.