Προεδρικό διάταγμα 3/9/83c - Άρθρο 2

Άρθρο 2


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αυθαιρέτου, τα αυθαίρετα κτίσματα ή κατασκευές διακρίνονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 

1. Κατηγορία Α στην οποία υπάγονται:

 

α) Η κύρια κατοικία του ιδιοκτήτη.

β) Βοηθητικά κτίσματα μέχρι εμβαδού 60 m2.

γ) Αγροτικής χρήσης υπόστεγα, αποθήκες και σταύλοι.

δ) Υπόγεια, στα οποία έγινε αλλαγή χρήσης μη επιτρεπομένης και τα οποία χρησιμοποιούνται από τον ιδιοκτήτη της.

 

2. Κατηγορία Β στην οποία υπάγονται οικοδομές κάθε χρήσης εκτός των χρήσεων των οικοδομών που υπάγονται στις κατηγορίες Α και Γ καθώς και τα κτίσματα στα οποία έγινε αλλαγή χρήσης μη επιτρεπομένης, πλην όμως μετατράπηκαν από πλευράς χρήσης σε κτίσματα της κατηγορίας Β και δεν υπάγονται στην περίπτωση δ της κατηγορίας Α.

 

3. Κατηγορία Γ στην οποία υπάγονται κτίρια ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων με άδεια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, συγκροτήματα υπό μορφή οικίσκων (bungalows) εγκαταστάσεως κέντρων παραθερισμού (camping) καθώς και τα κτίσματα στα οποία έγινε αλλαγή χρήσης μη επιτρεπομένης πλην όμως μετατράπηκαν από πλευράς χρήσης σε κτίρια της κατηγορίας Γ και δεν υπάγονται στην περίπτωση δ της κατηγορίας Α.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.