Νόμος 2009/92 - Άρθρο 26

Άρθρο 26: Εισαγωγή υποψηφίων που έχουν πετύχει νίκες σε πρωταθλήματα σκάκι


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 18 του νόμου 3708/2008 (ΦΕΚ 210/Α/2008).

 

1. Εισάγεται σε οποιοδήποτε ανώτατο ή τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, χωρίς γενικές εξετάσεις, ο κάτοχος τίτλου απόλυσης από λύκειο, που έχει κατακτήσει μία από τις παρακάτω αναφερόμενες νίκες σε πρωταθλήματα σκάκι ως ακολούθως:

 

- 1η, 2η ή 3η νίκη σε ατομικούς αγώνες σε παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων,

- 1η έως 6η νίκη σε ομαδικούς αγώνες σε ολυμπιάδα ανδρών ή γυναικών.

 

2. Οι πρώτοι νικητές ατομικών αγώνων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α' εθνικής κατηγορίας εισάγονται σε οποιοδήποτε τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, χωρίς ποσοτικό περιορισμό, εφόσον συμμετέχουν στις γενικές εξετάσεις και με τις προϋποθέσεις στη συνολική βαθμολογία, που αναφέρονται στα εδάφια α' και β' της παραγράφου 1 του άρθρου 24 του παρόντος νόμου. Οι προβλεπόμενες νίκες πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε αγώνες ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασίδων, κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών, πριν από το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο ο υποψήφιος υποβάλλει αίτηση εισαγωγής.

 

3. Οι πρώτοι νικητές στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι Α' εθνικής κατηγορίας, κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών, πριν από το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση εισαγωγής, εισάγονται σε οποιοδήποτε ανώτατο ή τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα επί πλέον του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό δελτίο κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, εφόσον:

 

α) έχουν συμμετάσχει με την ομάδα τους σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες του συνόλου των αγώνων της διοργάνωσης, και

 

β) έχουν πάρει μέρος στις γενικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με προσαύξηση της συνολικής τους βαθμολογίας σε ποσοστό 10% επ' αυτής, συγκεντρώνουν τουλάχιστον τη συνολική βαθμολογία του τελευταίου εισαγομένου στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα με το σύστημα των γενικών εξετάσεων.

 

4. Οι διοργανώσεις κυπέλλου δεν θεωρούνται πανελλήνιοι αγώνες ή πανελλήνια πρωταθλήματα.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.