Νόμος 3748/09 - Άρθρο 9

Άρθρο 9: Διακριθέντες σπουδαστές Επαγγελματικών Λυκείων σε Βαλκανική ή Διεθνή Ολυμπιάδα


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι κάτοχοι απολυτηρίου ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου, που επιλέγουν την περίπτωση α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 και την περίπτωση α' του άρθρου 2 του παρόντος νόμου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Επαγγελματικό Λύκειο έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών ή Φυσικής ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο), εγγράφονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου Θετικών Επιστημών και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου Τεχνολογικών Επιστημών. Ειδικά οι διακριθέντες στη Βιολογία εγγράφονται μόνο σε τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου Επιστημών Υγείας. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις που αναφέρονται στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων.

 

2. Οι κάτοχοι απολυτηρίου ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου, που επιλέγουν την περίπτωση β' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Επαγγελματικό Λύκειο έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο), εγγράφονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε τμήμα των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από αυτά που περιλαμβάνονται στην ομάδα που αντιστοιχεί στον τομέα αποφοίτησης τους.

 

3. Στο εδάφιο α' της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του νόμου [Ν] 3194/2003 (ΦΕΚ 267/Α/2003) και μετά τη φράση Φυσικής ή Χημείας προστίθεται η φράση ή Βιολογίας.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.