Προεδρικό διάταγμα 313/01 - Άρθρο 5

Άρθρο 5: Διάρθρωση Αρμοδιότητες Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής συγκροτείται από τα Τμήματα:

 

α) Τμήμα Τουριστικών Καταλυμάτων.

β) Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων και Μεταφορών.

γ) Τμήμα Επιθεώρησης Τουρισμού.

 

Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής αναφέρονται στα παρακάτω κατά Τμήμα αναφερόμενα θέματα:

 

Α) Το Τμήμα Τουριστικών Καταλυμάτων έχει τις εξής αρμοδιότητες:

 

Την τήρηση Μητρώου Ειδικού Σήματος Λειτουργίας όλων των Τουριστικών καταλυμάτων κατά κατηγορία καθώς και μητρώου διακριτικών τίτλων.
Η συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Τουρισμού των Περιφερειών της χώρας και η υποστήριξή τους για την ενιαία εφαρμογή των ρυθμίσεων και των μέτρων που αφορούν τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων.
Ο καθορισμός των οικονομικών επιβαρύνσεων των ιδιοκτητών ή των εκμεταλλευομένων καταλύματα της τελευταίας περίπτωσης της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του νόμου 2160/1993.
Ο καθορισμός κάθε έτος, των κατώτερων επιτρεπόμενων τιμών, των οποίων δεν μπορούν να υπολείπονται οι δηλούμενες τιμές (σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 4 του νόμου 2160/1993), από τους εκμεταλλευόμενους τουριστικές επιχειρήσεις, ύστερα από πρόταση των οικείων φορέων που υποβάλλεται το αργότερο μέχρι 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους.
Η ρύθμιση του χρόνου υποβολής των τιμολογίων, στις οικίες Περιφέρειες, σύμφωνα με την πρώτη περίοδο της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του νόμου 2160/1993, στις περιπτώσεις που επιτρέπονται εκπτώσεις στα παραπάνω τιμολόγια και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας.
Η αναπροσαρμογή ανά διετία των παραβόλων που προβλέπονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 3 του νόμου 2160/1993 (παράγραφος 11 του άρθρου 6 του νόμου 2160/1993).
Ο καθορισμός του τέλους για την καταχώρηση του τίτλου ξενοδοχείου στο Επιμελητήριο Τουριστικών Ξενοδοχείων (άρθρο 5 παράγραφος 2 νόμου [Ν] 1108/1938).
Ο καθορισμός του καταβλητέου παραβόλου υπέρ του δημοσίου, για την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 3 του νόμου 2160/1993.
Κάθε αρμοδιότητα σχετικά με τα κέντρα παραθερισμού γυμνιστών.

 

Β) Το Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων και Μεταφορών έχει τις εξής αρμοδιότητες:

 

Η τήρηση ειδικού μητρώου κατά κατηγορία τουριστικού επαγγέλματος.
Η συνεργασία με τις Διευθύνσεις Τουρισμού των Περιφερειών και η υποστήριξή τους, όπου χρειάζεται, για την ενιαία εφαρμογή σε όλη τη χώρα των μέτρων και των ρυθμίσεων που αφορούν τις αρμοδιότητες τουριστικών επαγγελμάτων που μεταβιβάζονται στις Περιφέρειες.
Ο καθορισμός του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού σήματος το οποίο φέρουν οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του άρθρο 1 του βασιλικού διατάγματος [ΒΔ] 436/1961 (άρθρο 3 περίπτωση α του βασιλικού διατάγματος [ΒΔ] 436/1961).
Η αναστολή επ' αόριστον ή για ορισμένο χρονικό διάστημα της έγκρισης θέσης σε κυκλοφορία νέων ειδικών τουριστικών λεωφορείων καθώς και ο καθορισμός των εκάστοτε απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση της εγκρίσεως της παραγράφου 1 άρθρο 4, νόμου 711/1977, (άρθρο 4 παράγραφος 2)δ και παράγραφος 3 νόμου 711/1977, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του νόμου 2446/1996).
Η κατ' έτος έγκριση του τιμολογίου χιλιομετρικών αποστάσεων των αγοραίων ΕΧΔ Τουριστικών Αυτοκινήτων Λιμουζινών (άρθρο μόνο παράγραφος 3 της απόφασης Γενικής Γραμματείας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού 500321/1996 (ΦΕΚ 391/Β/1996)).
Ο καθορισμός των καταβλητέων από τους ενδιαφερόμενους δαπανών εκδόσεως και συμπληρώσεως καταλόγων τιμολογίων (άρθρο 12 αναγκαστικού νόμου [Ν] 431/1937).
Ο ορισμός του ποσοστού των κενών ή κενούμενων θέσεων που πληρούνται με αποφοίτους Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και ο καθορισμός και άλλων κατηγοριών ξενοδοχείων στις οποίες είναι δυνατόν να επεκτείνονται οι διατάξεις του άρθρου 4 του νομοθετικού διατάγματος [Ν] 3594/1956 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του νομοθετικού διατάγματος [Ν] 1150/1972.
Ο καθορισμός του αριθμού των εργαζομένων οι οποίοι υποδεικνύονται προς φοίτηση στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (άρθρο 4 παράγραφος 4 του νομοθετικού διατάγματος [Ν] 3594/1956 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του νομοθετικού διατάγματος [Ν] 1150/1972).
Η παροχή οδηγιών για τους θεμελιώδεις κανόνες υγιεινής, τον τρόπο αναλύσεως, την υγιεινή λειτουργία των καταστημάτων και την κατάρτιση εσωτερικών κανονισμών των καταστημάτων (άρθρο 14 του από [ΒΔ] 23-04-1923 βασιλικού διατάγματος).
Ο καθορισμός του καταβλητέου, υπέρ του Δημοσίου, παραβόλου, από τον ανάδοχο εκμεταλλεύσεως ιαματικών πηγών, μετά από Πρόταση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας (άρθρο 6 του αναγκαστικού νόμου [Ν] 828/1948 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του αναγκαστικού νόμου [Ν] 1813/1951).
Την κήρυξη απαλλοτριώσεως επί ιαματικής πηγής (άρθρο 3 του νόμου [Ν] 2188/1920).

 

Γ) Το Τμήμα Επιθεώρησης Τουρισμού έχει τις εξής αρμοδιότητες:

 

Την διενέργεια εκτάκτων επιθεωρήσεων και ελέγχων σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και την σύνταξη πορισμάτων ελέγχου.
Τη μελέτη και αξιολόγηση των πορισμάτων ελέγχου και τη διαβίβασή τους στις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και στις κατά περίπτωση υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να επιληφθούν σε περιπτώσεις παραβάσεων.
Η συγκέντρωση των παραπόνων των τουριστών της ημεδαπής και αλλοδαπής που απευθύνονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και η διαβίβασή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ή άλλων Υπουργείων και Οργανισμών και η παρακολούθηση των ενεργειών των υπηρεσιών αυτών με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων.
Τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για την βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος (υποδομή, υπηρεσίες).

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.